Diode vokser videre sammen med Mimir Bidco

11/10/2021

 

 

PRESSEMELDING:

Tromsø-baserte Diode AS er totalleverandør av tjenester innen IT, telefoni og kommunikasjon, rådgivning og utvikling til offentlig sektor og private bedrifter i SMB-markedet. Siden oppstarten i 2005 har Diode hatt en betydelig vekst og kundemassen er nå nasjonal. Dette medførte at Diode ønsket å finne seg nye eiere som kan bidra til å utvikle selskapet videre. Tidligere i år solgte gründeren Emil Rakoczy bedriften for å la selskapet vokse videre på laget til Mimir Bidco AS.

Diode AS har lenge vært eid og styrt av Emil Rakoczy, men de siste årene har også noen ansatte eid noen mindre poster og samtidig tatt over den daglige driften. Daglig leder Andreas Breisjøberg forteller om god stemming rundt salget av selskapet. «Alle våre medarbeidere blir selvsagt med videre, og nå blir vi en del av et landsdekkende IT-nettverk som vil bidra til økt kompetanse og muligheter for både oss og kundene våre».

Diodes suksess så langt er basert på dyktige kollegaer, høy kvalitet på leveransene og stadig økt oppdragsmengde som har resultert i lønnsom vekst og likviditet siden oppstart.

«Vi kom til et punkt hvor valget stod mellom å fortsette i nåværende skala, eller om vi skulle vokse sammen med noen andre. Etter samtaler med flere interessenter ble det klart at vi ønsker å reise videre sammen med Mimir Bidco og bygge en sterk, nasjonal merkevare innen IT. Salget gjør at vi kommer nærmere våre kunder også i resten av landet, og at vi får tilgang på nye teknologier og løsninger til det beste for alle våre kunder. Kundene beholder også sine kontaktpersoner videre.» sier Breisjøberg.

Administrerende direktør i Mimir, Lars Ivar Simonsen, er veldig fornøyd med at Diode har valgt å vokse videre sammen med dem:

«Diode er et solid selskap som passer perfekt sammen med oss og i våre planer om videre vekst. Som en del av Mimir får Diode ta del i en gruppering av andre fremgangsrike IT-selskaper over hele Norge. Gjennom oppkjøpet tilføres selskapet ny kompetanse, kraft og kapital som vil gi deres kunder enda bedre tjenester og deres medarbeidere nye og spennende muligheter».

Mimir Bidco er et av Norges raskest voksende IT-selskaper med 30 avdelinger fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør. Konsernet har ca 250 medarbeidere og omsetter for rundt 650 MNOK.

For mer informasjon, kontakt daglig leder i Diode, Andreas Breisjøberg på tlf. 404 52 688

Tromsø 11.oktober 2021